Waar kunnen nabestaanden je wachtwoorden vinden als je bent overleden?

Ik heb al vele nalatenschappen afgewikkeld. Eén ding dat ik altijd weer tegenkom is dat nabestaanden niet alle wachtwoorden weten. Het opzeggen van bijvoorbeeld een LinkedIn of Facebook account wordt daarmee heel moeilijk. Maar ook bijvoorbeeld als de overledene een bankrekening heeft bij een bank zonder een fysiek aanspreekpunt zoals bijvoorbeeld Robeco. Je bent dan overgeleverd aan een call center en dat levert vaak vele telefoontjes op en irritatie. Als je een nalatenschap afwikkelt, is dat nou net niet wat je wil.

Ik kan daarom de digitale kluis van Digizeker sterk aanbevelen. Het is een online kluis die de notaris voor je aanmaakt. In deze digitale kluis kan je de inloggegevens van al je accounts veilig opslaan. Je hebt dan vanaf elke computer zelf toegang tot dit dossier. Je kunt op ieder gewenst moment inloggegevens van nieuwe accounts toevoegen, en wachtwoorden terugzoeken. Wanneer je wachtwoorden van je accounts wijzigt, sla je die gewijzigde wachtwoorden ook in Digizeker op.

Digizeker voorkomt spookprofielen
Dankzij Digizeker kunnen nabestaanden je profielen op internet verwijderen. Dit voorkomt dat sociale netwerk websites zoals Facebook nog jarenlang verjaardagsherinneringen naar je contacten sturen. Je inloggegevens gaan gegarandeerd nooit verloren, maar worden veilig bewaard en zijn altijd voor je bereikbaar. Dat is veel veiliger dan wanneer je die gegevens zelf in je computer opslaat. Je computer kan immers crashen, en dan bent je die gegevens kwijt. Dat is bij Digizeker uitgesloten.

Digitale sleutel bij de notaris
De notaris bewaart een tweede digitale sleutel van je Digizeker account. Hiermee kan hij je accounts vrijgeven aan de erfgenamen wanneer je komt te overlijden. De erfgenamen hebben daarmee toegang tot je accounts en kunnen deze opheffen.

Digizeker in beeld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie