Een testament opstellen

Denk u soms na over het opstellen van een testament, maar gaat u niet over tot actie? 

Heeft u ooit een testament opgesteld en denkt u dat het wel goed geregeld is?

In het eerste geval zou ik u willen stimuleren om actie te nemen. In het tweede geval om te bekijken of het testament nog up-to-date is. In beide gevallen kan ik als nalatenschapsspecialist u hierbij helpen.

Met het vastleggen van uw wensen in een testament creëert u namelijk rust voor uzelf, voorkomt u ruzie binnen de familie en kunt u fiscale mogelijkheden die de wet biedt benutten. 

De kracht van de Nalatenschapsspecialist

Mijn kracht als nalatenschapsspecialist zit in het begeleiden bij het voortraject om uw wensen te formuleren. Dat begint al met het feit dat ik in mijn gesprekken geen juridisch jargon gebruik. Ik combineer 12 jaar praktijkervaring in zowel het opstellen van testamenten als ook het afwikkelen van erfenissen. Hierdoor weet ik hoe belangrijk een goed testament is en wat de gevolgen zijn als er geen of een slecht testament is. Met mijn praktijkervaring en financiële, fiscale en juridische kennis help ik u om uw wensen vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Vervolgens vind ik daar met u een wel doordachte oplossing voor.

Het resultaat

Na afloop van ons gesprek zet ik uw uiteindelijke wensen om in een briefing voor de notaris. Dat doe ik in een jargon die hij gewend is. De notaris kan met mijn briefing de juridische tekst van het testament maken. Het resultaat is een testament waar overal aan is gedacht.

Belt u mij voor het maken van een afspraak om u te helpen?

Voordelen voor u:

 • Voorkomen van ruzie binnen de familie

 • Gerust gevoel dat alles goed geregeld is

 • Benutten fiscale mogelijkheden

 • Toegang tot een neutrale deskundige om uw gedachten op een rij te zetten en complexe familieomstandigheden te bespreken

 • Wensen en oplossingen vanuit verschillende invalshoeken bekijken (financieel, fiscaal, juridisch, familiair)

 • Toetsen of wensen een juridische grondslag hebben om uitgevoerd te worden bij overlijden

 • U met spreekt met iemand die kennis van zaken heeft en de nodige praktische ervaring

 • Problemen voorzien die kunnen ontstaan bij niet goed vastleggen

 • Wensen vertalen naar wettelijke mogelijkheden

 • Duidelijkheid voor nabestaanden

 • Vertaling van juridische tekst naar gewoon Nederlands

 • Complex onderwerp in gewoon Nederlands bespreken zonder jargon

.
Werkwijze

 • STAP_1

  Kennismaking

  Allereerst maken we een vrijblijvend kennismakingsgesprek van één uur. Het doel van dit gesprek is om elkaar te leren kennen en te horen wat de doelstelling is voor het opstellen van het testament. Dit gesprek op mijn kantoor is zonder kosten. Daarna kunt u beslissen of u gebruik maakt van mijn hulp.

 • STAP_2

  Aanpak

  U heeft besloten om van mijn hulp gebruik te maken. Nu gaan we in een vervolggesprek inventariseren wat uw situatie is. Dit doen we in begrijpelijk Nederlands, zonder jargon. We praten onder andere over de familie omstandigheden, de fiscale mogelijkheden om erfbelasting te besparen en wat precies uw wensen zijn ten aanzien van uw nalatenschap. Uit dit gesprek komt naar voren wat er in een juridisch document (testament) vastgelegd moet worden zodat wat u in gedachten heeft, ook daadwerkelijk na uw overlijden gaat gebeuren. Door mijn manier van vragen stellen help ik u om uw wensen te formuleren.

 • STAP_3

  Notaris

  In het gesprek zijn de wensen duidelijk naar voren gekomen. Nu zal ik deze omzetten naar een briefing voor de notaris. De briefing schrijf ik in zijn juridische jargon, zodat hij begrijpt wat de wensen zijn. Op basis van mijn briefing maakt de notaris een concept testament.

 • STAP_4

  Controle

  Zodra de notaris klaar is met het maken van het concept testament, zal ik deze controleren. Is de briefing juist overgekomen of zijn er nog foutjes in geslopen. Het concept is dan klaar en zal door de notaris via de post naar u worden opgestuurd. Dit is bij wet verplicht. 

 • STAP_5

  Ondertekening

  Het kan zijn dat u toch nog een aanpassing wenst in het testament. Dit kan geregeld worden. Als het concept tenslotte definitief is, volgt een afspraak bij de notaris. Hier zal de notaris het testament met u doornemen. Daarna zal u gevraagd worden een handtekening onder het testament te zetten. En klaar bent u. Nu kunt u er gerust op zijn dat u aan alles heeft gedacht voor het geval u komt te overlijden.

Met deze aanpak is het opstellen van een testament een overzichtelijk geheel. In elke fase kunnen aanpassingen volgens uw wensen worden gedaan. U behoudt de regie.

Artikel

Het vergeten testament

Waarom een testament opstellen?

Ruzie bij verdelen erfenis

Huwelijkse voorwaarden reviseren

Hulp bij testament opstellen

© Copyright 2021 - De nalatenschapsspecialist