De Erfgenaam van RTL4

In het RTL4 programma De Erfgenaam gaat Ruben Nicolai op zoek naar de erfgenamen van onbekende nalatenschappen. In ons land sterven ongeveer 100 mensen per jaar waarvan er geen erfgenaam bekend is. De verjaringstermijn is 20 jaar, waarna de erfenis vervalt en in de staatskas terecht komt.

Nu was er laatst een uitzending van dit programma waar, na een lange zoektocht, Ruben mensen vond die wisten te vertellen dat de overleden vrouw eigenlijk haar vermogen had willen nalaten aan de kerk. Dit had ze ook op papier gezet. Echter, er was één ding niet gedaan. De wens van deze mevrouw was niet notarieel vastgelegd. In andere woorden, mevrouw had geen testament laten opmaken waarin ze haar wens had laten zetten dat haar vermogen naar de kerk moest gaan. Door de zoektocht, mevrouw was niet getrouwd en had geen kinderen, vindt Ruben een ver ver familielid van mevrouw. Deze persoon erft volgens de wet het vermogen van mevrouw. En dit terwijl we weten dat mevrouw haar vermogen naar de kerk had willen laten gaan. Moraal van het verhaal is: zet dingen niet thuis op papier over hoe je vermogen wil nalaten en aan wie. Het heeft geen juridische waarde en je wens zal niet uitgevoerd worden.

Wat moet je wel doen? Stel een testament op. Ik help je bij het formuleren van je wensen. Want echt, je moet verstand van het erfrecht hebben om te kunnen bepalen wat je nu echt wil. Klik hier om te lezen wat cliënten over mij schrijven.